Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
3000 доларів США за організацію незаконного перетину держкордону – судитимуть буковинця

За процесуального керівництва Чернівецької окружної прокуратури передано до суду обвинувальний акт стосовно буковинця за фактом організації незаконного переправлення осіб через держкордон (ч. 3 ст. 332 КК України).

Слідством встановлено, що житель смт Красноїльськ Чернівецького району, добре орієнтуючись на місцевості у прикордонній зоні, налагодив схему незаконного переправлення військовозобов’язаних громадян України через держкордон. Він доставляв осіб транспортним засобом до прикордонного села Нижні Петрівці, далі пішки супроводжував до лінії розмежування держкордону. Свої послуги оцінив у 1000 доларів США з особи.

Під час спроби провести до Румунії поза пунктами пропуску трьох чоловіків призовного віку був викритий прикордонниками відділення «Нижні Петрівці» 31 прикордонного загону неподалік держкордону.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювали слідчі Чернівецького районного управління поліції ГУНП у Чернівецькій області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.