Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
3300 доларів США за допомогу у встановленні групи інвалідності – на Вінниччині викрито головну лікарку медичного закладу

За процесуального керівництва Вінницької обласної прокуратури повідомлено про підозру керівника одного з медичних комунальних закладів регіону за фактом одержання неправомірної вигоди для себе за вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави (ч. 2 ст. 369-2 КК України).

За даними слідства, головна лікарка комунального закладу за гроші забезпечила прийняття однією з медико-соціальних експертних комісій області рішення про присвоєння I групи інвалідності людині похилого віку.

Свої «послуги» посадовиця оцінила у 3300 доларів США. 

Наразі до суду направлено клопотання про обрання підозрюваній запобіжного заходу.

У межах слідства встановлюються інші особи, які могли скористатись послугами медикині.

Досудове розслідування здійснюють слідчі ГУ Нацполіції у Вінницькій області, оперативний супровід – обласні Управління стратегічних розслідувань ДСР НПУ та Управління СБУ.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.