Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
3,5 тис доларів США за незаконний перетин кордону – організатору повідомлено про підозру

За процесуального керівництва Миколаївської спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері викрито групу осіб та повідомлено про підозру її організатору за фактом незаконного переправлення осіб через державний кордон України (ч. 3 ст. 332 КК України).

За даними слідства, мешканець м. Миколаєва організував групу осіб, яка займалася  незаконним переправленням громадян України призовного віку з тимчасово окупованих територій, а також Херсонської та Миколаївської областей через державний кордон України до Республіки Молдова. Свої послуги вони оцінювали у 3500 доларів США з кожної особи.

Під час передачі частини неправомірної вигоди в сумі 45 тис грн організатора затримали правоохоронці. Суд обрав йому запобіжний захід.

Наразі встановлюється причетність до злочину інших цивільних осіб та працівників ДПСУ. 

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюють слідчі слідчого відділу Управління СБУ в Миколаївській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.