Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
3600 доларів США за вплив на виділення землі – у Миколаєві затримано адвоката (ФОТО)

За процесуального керівництва Миколаївської обласної прокуратури викрито та затримано адвоката Ради адвокатів Миколаївської області під час одержання неправомірної вигоди за вплив на прийняття рішення особами, уповноваженими на виконання функцій держави (ч. 3 ст. 369-2 КК України).

За даними слідства, адвокат вимагала від місцевого мешканця 3600 доларів США за прийняття позитивних рішень посадовими особами Миколаївської облдержадміністрації та Головного управління Держгеокадастру в області щодо виділення у власність громадянам земельних ділянок площею 36 га для ведення особистого селянського господарства на території Степівської ОТГ Миколаївської області.

У ході контролю за вчиненням злочину адвоката затримано у порядку ст.208 КПК України після одержання неправомірної вигоди. Наразі вирішується питання щодо повідомлення затриманій про підозру та обрання запобіжного заходу.

Досудове розслідування здійснюється слідчими Головного управління Нацполіції в Миколаївській області за оперативного супроводу співробіьників Управління стратегічних розслідувань в Миколаївській області ДСР Нацполіції України

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.


За матеріалами Миколаївської обласної прокуратури