Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
3700 доларів США за незаконне переправлення ухилянтів через кордон – на Житомирщині затримано іноземця

За процесуального керівництва Житомирської обласної прокуратури повідомлено про підозру 22-річному іноземному громадянину у сприянні незаконному переправленню осіб через державний кордон України (ч. 3 ст. 332 КК України).

За даними слідства, підозрюваний, який проживав на території Київщини, знайомився з чоловіками призовного віку та обіцяв їм допомогти безперешкодно виїхати з України для уникнення призову на військову службу.

На пропозицію погодився житель міста Бердичев. Під час зустрічей та листування у мобільному додатку ділок пообіцяв переправити його через держкордон нібито від громадської організації. Свої «послуги» оцінював в 3700 доларів США. 

Ухилянту необхідно було надати фото, чистий аркуш з підписом та водійські права. Підозрюваний консультував «клієнта» про дії у разі виникнення нестандартних ситуацій, аби не було викрито справжньої мети поїздки.

Правоохоронці затримали чоловіка у Бердичеві відразу після одержання першої частини «винагороди» – 37 500 грн.

Наразі підозрюваному обрано запобіжний захід – тримання під вартою з правом внесення застави.

Протиправну діяльність викрили прокурори спільно зі співробітниками Управління СБУ в Житомирській області та слідчого управлінням ГУ Нацполіції в області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.