Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
4 тис доларів США хабара за партію неякісних курток для ЗСУ – постачальнику повідомлено про підозру

За процесуального керівництва Білоцерківської спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Центрального регіону директору товариства повідомлено про підозру за фактом надання неправомірної вигоди службовій особі, яка займає відповідальне становище (ч. 3 ст. 369 КК України).

За даними слідства, чоловік надав 4 тис доларів США хабара голові приймальної комісії однієї з військових частин. За такі кошти військовослужбовець мав сприяти у прийнятті 5 тисяч курток, які не відповідають умовам укладеного договору.

Підозрюваний пропонував надати власний протокол випробувань про відповідність партії курток встановленим вимогам якості.

Військовослужбовець повідомив правоохоронним органам про такий факт та надалі співпрацював зі слідством.

Правоохоронці затримали директора товариства в порядку ст. 208 КПК України після надання неправомірної вигоди. Наразі вирішується питання про обрання йому запобіжного заходу.

Досудове розслідування здійснюється Білоцерківським РУП ГУНП в Київській області, за оперативного супроводу Головного відділу внутрішньої та власної безпеки «Центр» Державної прикордонної служби України. 

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.