Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
40 тис дол США за життя конкурента – правоохоронці попередили замовне вбивство фермера на Херсонщині (ФОТО)

За процесуального керівництва Офісу Генерального прокурора затримано організатора замовного вбивства підприємця, який займається вирощуванням сільськогосподарських культур у Херсонській області.

За даними слідства, бізнесмен вирішив фізично усунути конкурента та підшукав виконавця злочину. За вчинення умисного вбивства він пообіцяв йому 40 тис доларів США. Але виконавець повідомив про це правоохоронців.

У ході документування злочинної діяльності, правоохоронці імітували зникнення «жертви» і замовник, вважаючи що підприємця вбито, під час зустрічі із виконавцем передав йому частину коштів – 9 тис доларів США як оплату за вчинення злочину. Після чого він був затриманий.

Наразі готується повідомлення йому про підозру у замаху на умисне вбивство, вчинене на замовлення (ч. 2 ст. 15, п.п. 6, 11, 12 ч. 2 ст. 115 КК України) та вирішується питання щодо обрання запобіжного заходу.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні триває.

Заходи з викриття здійснювалися прокурорами спільно зі співробітниками Головного слідчого управління Нацполіції України за оперативного супроводу співробітників Головного управління внутрішньої безпеки СБУ.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.