Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
40 тис доларів США за передачу держмайна у приватне користування – на Одещині трьох посадовців викрито на корупції

За процесуального керівництва прокурорів Спеціалізованої екологічної прокуратури Одеської обласної прокуратури повідомлено про підозру двом посадовцям управління водних ресурсів річок й міжрайонного управління водного господарства та голові однієї з сільських рад Білгород-Дністровського району Одещини.

Їм інкриміновано одержання неправомірної вигоди в особливо великому розмірі (ч. 4 ст. 368 КК України).

За даними слідства, підозрювані одержали 40 тис доларів США за передачу у користування державного майнового комплексу із земельною ділянкою площею 16 га вздовж траси міжнародного значення «Одеса-Рені». Там підприємець збирався облаштувати автостоянку для вантажівок. 

За ці кошти вони обіцяли передати об’єкт, який перебуває на балансі управління водних річок, до комунальної власності ОТГ. А в подальшому – у користування підприємцю для ведення бізнесу без проведення аукціону та з першочерговим правом викупу.

Посадовців затримали після одержання хабара.

Наразі вирішуються питання щодо обрання підозрюваним запобіжних заходів та відсторонення від займаних посад.

Заходи з викриття протиправної діяльності здійснювалися прокурорами спільно зі слідчими СУ ГУ Нацполіції в Одеській області за оперативного супроводу співробітників УСР в Одеській області ДСР НП України.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.