Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
4000 доларів США за «безперешкодне вирішення питання» – у Харкові викрито посадовця виконавчої служби

За процесуального керівництва Шевченківської окружної прокуратури м. Харкова посадовцю виконавчої служби повідомлено про підозру в одержанні неправомірної вигоди, поєднаному з вимаганням (ч. 3 ст. 368 КК України).

За даними слідства, у провадженні одного з відділів ДВС у м. Харкові Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції перебувало виконавче провадження про стягнення з жінки боргу у сумі майже 165 000 доларів США та понад 45 000 грн. 

У зв'язку з відкриттям провадження у справі про неплатоспроможність жінки вчинення виконавчих дій з примусового виконання по виконавчому провадженню було зупинено. 

Згодом суд завершив процедуру реалізації майна та закрив провадження у справі про неплатоспроможність жінки. Вимоги конкурсних кредиторів, які не були заявлені в установлений строк, або були відхилені господарським судом, вважаються погашеними, а виконавчі документи за відповідними вимогами визнаються такими, що не підлягають виконанню.

Виконуючи вимогу закону, жінка звернулась до відділу виконавчої служби у Харкові з метою закриття вказаного виконавчого провадження та виключення її з реєстру боржників. 

Проте начальник цього відділу виконавчої служби висунув боржниці вимогу. Він вимагав від жінки 4 000 доларів США за безперешкодне закриття виконавчого провадження, на що вона погодилась. Потім підозрюваний додав, що не проти отримати гроші і в українській гривні.

Правоохоронці затримали чоловіка під час отримання 154 000 грн у приміщенні виконавчої служби.

Досудове розслідування здійснюють слідчі ХРУП №3 ГУНП в Харківській області. Оперативний супровід — ДСР НПУ.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.