Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
4000 доларів США за безперешкодний перетин кордону – затримано жителя Львівщини

За процесуального керівництва Львівської обласної прокуратури громадянина викрито за фактом незаконного переправлення осіб через державний кордон України (ч. 3 ст. 332 КК України).

За даними слідства, житель Львівщини організував нелегальний перетин кордону особою, що підлягає мобілізації. Чоловік пообіцяв переправити військовозобов’язаного через держкордон на підставі завідомо підроблених офіційних документів, що дають право виїхати з України в умовах воєнного стану. Свої послуги він оцінив у 4000 доларів США.

Чоловіка затримано в порядку ст. 208 КПК України. Наразі вирішується питання щодо повідомлення йому про підозру та обрання запобіжного заходу.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюють слідчі Слідчого Управління ГУ НП у Львівській області за оперативного супроводу ГУ ВБ СБУ.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.