Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
4000 доларів США за перетин кордону через річку Тиса – на Закарпатті затримали організатора

За процесуального керівництва Закарпатської спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Західного регіону повідомлено про підозру жителю Тячівського району за фактом організації незаконного переправлення осіб через державний кордон України (ч. 3 ст. 332 КК України).

За даними слідства, підозрюваний за 4000 доларів США обіцяв допомогти двом військовозобов’язаним громадянам незаконно потрапити до Румунії через річку Тиса.

З цією метою він орендував для них житло у готелі неподалік кордону, де проводив інструктаж щодо часу, місця та способу незаконного перетину.

Правоохоронці затримали чоловіка у порядку ст. 208 КПК України після одержання решти оплати – 3000 доларів США.

Наразі підозрюваному обрано запобіжний захід – тримання під вартою із правом внесення 107 тис грн застави. 

Встановлюється причетність до злочину інших осіб.

Досудове розслідування здійснюють слідчі Головного управління Нацполіції у Закарпатській області за оперативного супроводу Департаменту військової контррозвідки СБУ та оперативно-розшукового відділу 27 прикордонного загону Західного регіонального управління Державної прикордонної служби України.

Примітка: відповідно до ст.62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.