Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
5 500 доларів США за оновлення даних у ТЦК та відстрочку – чоловіку повідомлено про підозру у зловживанні впливом

За процесуального керівництва Львівської обласної прокуратури повідомлено про підозру працівнику одного із державних пожежно-рятувальних загонів Головного управління ДСНС України у Львівській області.

Йому інкримінують одержання неправомірної вигоди для себе та третьої особи за вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави, поєднане з вимаганням такої вигоди (ч. 3 ст. 369-2 КК України).

За даними слідства, пожежний-рятувальник обіцяв «вирішити питання» щодо оновлення даних військовозобов’язаного у ТЦК та СП. А також щодо виготовлення документів, які надають тимчасову відстрочку від мобілізації. 

Підозрюваний запевняв чоловіка, що має вплив на службових осіб територіального центру комплектування та соціальної підтримки.

За це він вимагав 5 500 доларів США.

Чоловіка затримано в порядку ст. 208 КПК України, після одержання ним раніше обумовленої суми коштів.

Вирішується питання про обрання затриманому запобіжного заходу, відсторонення від займаної посади та про накладення арешту на його майно.

Слідчі дії тривають, встановлюються всі причетні особи до вчинення злочину.

Досудове розслідування здійснюється слідчими територіального управління Державного бюро розслідувань, за матеріали – Управління СБУ у Львівській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.