Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
5 років тюрми за хабар - прокуратура Київщини відстояла в апеляції вирок для двох інспекторів поліції

Київська обласна прокуратура відстояла в суді апеляційної інстанції обвинувальний вирок двом інспекторам поліції за фактом отримання неправомірної вигоди (ч. 3 ст. 368 КК України).

Прокурори у суді довели, що двом інспекторам одного з відділів поліції ГУ Нацполіції в Київській області, стало відомо про крадіжку грошей та особу, яка її вчинила. Поліцейські домовилися про зустріч із громадянином, та повідомили, що у разі сплати ним 10 тис грн, вони не будуть розпочинати кримінальне провадження за фактом крадіжки (ст. 185 КК України).

Неправомірну вигоду правоохоронці отримували двома частинами.

Вироком Обухівського районного суду чоловіків визнано винними в отриманні неправомірної вигоди та засуджено до 5 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати посади в правоохоронних органах на 2 роки та з конфіскацією всього належного їм майна.

Не погоджуючись з вироком, обвинувачені та їх захисники подали апеляційні скарги. Київський апеляційний суд, взявши до уваги доводи прокурора, залишив вирок суду першої інстанції без змін, а апеляційні скарги захисників та обвинувачених – без задоволення.