Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
5 років за ґратами проведе житель Луганщини, який працював на окупантів, а після влаштувався до міжнародної організації для виїзду за кордон

За публічного обвинувачення прокурорів Старобільської окружної прокуратури Луганської області ухвалено вирок громадянину за колабораційну діяльність (ч. 5 ст. 111-1 КК України).

Його засуджено до 5 років позбавлення волі з конфіскацією майна. Також на 10 років позбавлено права обіймати певні посади в органах влади.

Прокурори у суді довели, що житель смт Новопсков Старобільського району після захоплення території російськими військами почав співпрацювати з окупантами. До повномасштабного вторгнення він був заступником головного лікаря з економічних питань комунального некомерційного підприємства «Новопсковське територіальне медичне об’єднання».

У квітні 2022 року добровільно обійняв посаду так званого «завідувача сектору персоніфікованого обліку, взаємодії з застрахованими особами та обліку платежів страховиків державної установи лнр – управління пенсійного фонду лнр в Новопсковському районі (міжрайонне)».

Засуджений проводив зустрічі зі студентами коледжів, трудовими колективами підприємств і установ району щодо порядку оформлення «страхового номеру індивідуального особового рахунку». Також схиляв місцевих жителів до співпраці з окупаційною владою держави-агресора.

Потім він виїхав на підконтрольну Україні територію та працевлаштувався до однієї з міжнародних гуманітарних організацій для виїзду за кордон.

На початку лютого 2023 року правоохоронці затримали чоловіка у Києві.

До вироку суду засуджений перебував під вартою.

Досудове розслідування проводили слідчі 3 управління ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.