Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
5 тис доларів США хабара за продаж 1 га землі – на Сумщині судитимуть селищного голову  

Сумська обласна прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт стосовно голови однієї з селищних рад Охтирського району за фактом одержання неправомірної вигоди (ч. 3 ст. 368 КК України).

Слідством встановлено, що селищний голова за пособництва посадовця Сумської районної філії ДП «Центр Державного земельного кадастру» повідомили директору товариства з обмеженою відповідальністю про необхідність сплатити 5 тис доларів США за продаж земельної ділянки площею 1 га, розташованої на території Охтирського району. 

Аванс у розмірі 2,5 тис 500 доларів США землевпорядник отримав наприкінці 2023 року. Решту директор ТОВ обіцяв передати після підписання договору купівлі-продажу земельної ділянки.

Після того, як селищний голова 8 лютого 2024 року отримав від директора ТОВ 2,5 тис доларів США, його затримали правоохоронці. 

Матеріали стосовно посадовця Сумської районної філії ДП «Центр Державного земельного кадастру» виділені в окреме провадження.

Досудове розслідування здійснювали слідчі ГУ НП в Сумській області за матеріалами Управління СБУ в Сумській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.