Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
5000 доларів США з особи за організацію незаконного перетину держкордону – викрито буковинця

За процесуального керівництва Чернівецької обласної прокуратури викрито буковинця за фактом організаціі незаконного переправлення осіб через держкордон (ч. 2 ст. 332 КК України).

За даними слідства, житель Вижницького району налагодив схему незаконного переправлення військовозобов’язаних громадян України через держкордон за грошову винагороду. Осіб, які мають бажання потрапити за кордон, знаходив через месенджер «Telegram», де розміщував повідомлення про дату, час та місце зустрічі. Свої послуги він оцінив у 4500-5000 доларів США з особи.

Чоловіка було викрито в адміністративних межах села Сергії Вижницького району разом з 3 громадянами України призовного віку під час спроби незаконного перетину держкордону до Румунії.

Під час затримання у чоловіка виявлено вибухові пристрої, зброю та боєприпаси до неї.

Наразі вирішується питання щодо повідомлення йому про підозру та обрання запобіжного заходу.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюють слідчі Головного управління Нацполіції у Чернівецькій області за оперативного супроводу Управління стратегічних розслідувань в Чернівецькій області ДСР Нацполіції України та Управління СБУ в Чернівецькій області.