Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
5000 доларів США за уникнення кримінальної відповідальності за крадіжку — на Харківщині викрито капітана поліції

За процесуального керівництва Харківської обласної прокуратури заступника начальника сектору превенції патрульної поліції одного з районних управлінь ГУНП в області затримано за фактом одержання неправомірної вигоди, поєднаного з вимаганням (ч. 3 ст. 368 КК України).

За даними слідства, поліцейський запропонував чоловіку заплатити йому 5000 доларів США за непритягнення до кримінальної відповідальності за вчинення крадіжки. Громадянин наприкінці грудня 2021 року передав капітану поліції першу частину неправомірної вигоди у сумі 2000 доларів США.

Правоохоронці затримали поліцейського в порядку ст. 208 КПК України після одержання ще 3000 доларів США.

Наразі проводяться обшуки за місцем мешкання та роботи затриманого.

Також вирішується питання щодо повідомлення йому про підозру та обрання запобіжного заходу.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється територіальним управлінням ДБР, розташованим у м. Полтаві, оперативний супровід - Харківське управління Департаменту внутрішньої безпеки Національної поліції України.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.