Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
5000 доларів США за виготовлення дозвільної документації – на Черкащині повідомлено про підозру посадовцю міськради та адвокату

За процесуального керівництва прокурорів Черкаської обласної прокуратури повідомлено про підозру керівнику управління однієї з міських рад регіону і його спільнику за фактом вимагання та одержання неправомірної вигоди (ч. 3 ст. 368 КК України).

За даними слідства, посадовець вимагав від приватного підприємця майже 5000 доларів США за можливість розміщення на території міста сітілайтів – конструкцій зовнішньої реклами.

Для приховування протиправної діяльності він залучив до вчинення злочину місцевого адвоката.

Перша частина неправомірної вигоди становила 2400 доларів США. Отримавши їх, підозрювані розпочали виготовлення дозвільної документації.

Правоохоронці затримали обох учасників схеми після видачі документів та одержання другої частини коштів.

Досудове розслідування в кримінальному провадженні здійснюють слідчі ГУ Нацполіції в Черкаській області, оперативний супровід – Управління СБУ в Черкаській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.