Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
5000 доларів США за вплив на членів ВЛК - судитимуть начальника та головного спеціаліста військкомату

За процесуального керівництва прокурорів Білгород-Дністровської спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Південного регіону до суду направлено обвинувальний акт стосовно начальника відділення обліку мобілізаційної роботи – заступника начальника Другого відділу та головного спеціаліста відділення Болградського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки за фактами одержання неправомірної вигоди та сприяння у незаконному переправленні осіб через державний кордон України (ч. 2 ст. 369-2, ч. 3 ст. 332 КК України).

За даними слідства, начальник відділення, діючи спільно із підлеглою йому головним спеціалістом відділення вимагали та одержали від військовозобов’язаного 5000 доларів США неправомірної вигоди.

За ці кошти вони пообіцяли йому вплинути на членів військово-лікарської комісії з метою видачі військово-облікових документів та тимчасового посвідчення військовозобов`язаного про непридатність для проходження військової служби. Це надавало йому можливість незаконного виїзду за кордон.

Після одержання другої частини неправомірної вигоди в сумі 3400 доларів США, посадовця затримали в порядку ст. 208 КПК України.

Обом повідомлено про підозру та обрано запобіжний захід.

Досудове розслідування здійснювали слідчі слідчого управління ГУ Нацполіції в Одеській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.