Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
5200 доларів США за організацію незаконного перетину кордону – переправниці ухилянтів із Закарпаття повідомлено про підозру

За процесуального керівництва Закарпатської обласної прокуратури повідомлено про підозру жительці Берегівського району за фактом організації незаконного переправлення осіб через державний кордон України (ч. 3 ст. 332 КК України).

За даними слідства, дівчина планувала незаконно переправити до Угорщини двох військовозобов’язаних. Їх підшукала через свого знайомого.

Підозрювана супроводжувала ухилянтів дорогою до села Бадалово, звідки мав починатися їхній маршрут. При цьому проінструктувала, як вони повинні перетнути кордон поза офіційними пунктами пропуску, аби не бути викритими працівниками Держприкордонслужби.

Свою «допомогу» дівчина оцінила у 5200 доларів США.

Протиправну діяльність закарпатки викрили, а її затримали після одержання грошових коштів. 

Наразі їй обрано запобіжний захід – тримання під вартою з можливістю внесення застави.

Досудове розслідування здійснюють слідчі ГУ НП в Закарпатській області, оперативний супровід – відділ міграційної поліції Нацполіції Закарпаття, Управління СБУ в Закарпатській області та Мукачівського прикордонного загону.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.