Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
5,5 тис дол США за використання землі на березі Дніпра – викрито посадовця Держводагентства (ФОТО)

За процесуального керівництва Київської обласної прокуратури викрито та повідомлено про підозру заступнику начальника Міжрегіонального офісу захисних масивів дніпровських водосховищ Державного агентства водних ресурсів України в одержанні неправомірної вигоди  (ч. 3 ст. 368 КК України).

За даними слідства, посадовець вимагав та одержав 5,5 тис дол США від керівника приватної структури за надання погодження на використання земельної ділянки на березі р. Дніпро загальною площею 2,2 га, що перебуває в постійному користуванні Міжрегіонального офісу захисних масивів дніпровських

 водосховищ.

Під час одержання усієї суми неправомірної вигоди його затримано в порядку ст. 208 КПК України. Вирішується питання щодо обрання запобіжного заходу та відсторонення від посади.

Досудове розслідування здійснюється Слідчим управлінням Головного управління Національної поліції в Київській області за оперативного супроводу Управління стратегічних розслідувань в Київській області ДСР Національної поліції України.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.