Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
5500 євро за незаконний перетин держкордону – на Закарпатті припинено чергову схему

За процесуального керівництва Закарпатської спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Західного регіону повідомлено про підозру двом місцевим мешканцям за фактом незаконного переправлення осіб через державний кордон України (ч.3 ст.332 КК України).

За даними слідства, підозрювані за грошову винагороду організували схему незаконного перетину кордону на поїзді міжнародного сполучення без внесення відповідних даних до офіційних баз.

Розрахунок з «клієнтами» відбувався у декілька етапів – спершу безготівковим розрахунком на банківські картки, надалі – «з рук у руки» під час безпосередньої посадки особи на вокзалі.

Вартість такої послуги для однієї людини становила 5500 євро.

Правоохоронці затримали чоловіків після перевезення ухилянта на власному авто у м. Чоп та отримання від нього останньої частини коштів – 2800 євро.

Наразі вирішується питання про обрання їм запобіжного заходу. Перевіряється причетність до злочину інших осіб.

Досудове розслідування здійснюють слідчі Головного управління Нацполіції у Закарпатській області за оперативного супроводу Міграційної поліції Закарпаття.

Примітка: відповідно до ст.62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.