Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
56 депутатів держдуми рф за посягання на територіальну цілісність і недоторканість України засуджено до 15 років ув’язнення

За публічного обвинувачення прокурорів Рівненської обласної прокуратури 56 депутатів державної думи російської федерації визнано винними у посяганні на територіальну цілісність і недоторканість України, що призвело до загибелі людей та інших тяжких наслідків (ч. 3 ст. 110 КК України). 

Вироком суду їх заочно засуджено до 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Прокурори довели, що 15 лютого 2022 року депутати проголосували за звернення до президента росії про визнання незалежності так званих «днр» і «лнр», а вже за тиждень, 22 лютого 2022 року – за проєкти федеральних законів про ратифікацію Договорів про дружбу, співробітництво та взаємну допомогу між рф і цими, так званими «республіками».

Пізніше, результат в тому числі і цих голосувань, дав «старт» протиправному повномасштабному вторгненню російських військ на територію України, та воєнним злочинам, які чинить росія у нашій державі.

У ході слідства на кожного фігуранта зібрано по кілька томів матеріалів кримінального провадження, які підтверджують їх вину. Наразі російських депутатів оголошено у розшук. Строк відбуття покарання буде рахуватися з моменту їх затримання. При цьому, п’ятеро обвинувачених – вихідці з України.

Спеціальне досудове розслідування за дорученням Генерального прокурора проводили слідчі Управління СБУ в Рівненській області за процесуального керівництва Рівненської обласної прокуратури.