Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
6 000 саджанців сосни - прокурори долучилися до акції «Створюємо ліси разом» (ФОТО)

Прокурори Спеціалізованої екологічної прокуратури Офісу Генерального прокурора долучилися до Всеукраїнської громадської акції Державного агентства лісових ресурсів України «Створюємо ліси разом».

Прокурори разом з лісниками посадили 6 000 саджанців сосни звичайної на майже 1 га землі в лісових масивах державного підприємства «Тетерівське лісове господарство».

Весь колектив спеціалізованої прокуратури пройшов інструктаж і завзято приступив до роботи. За їхніми словами, хоча процес і нелегкий, він приносить велике задоволення. Робота на свіжому повітрі припала прокурорам до душі. Їхні враження - втомлені, але щасливі. Вони закликали співробітників всіх обласних і окружних прокуратур також долучатися до акції.

Акція проходить в рамках екологічної програми Президента України «Зелена країна». За її концепцією протягом 3 років планується висадити 1 мільярд нових дерев, а за 10 років площу лісів збільшити на 1 мільйон гектарів.

Створення лісів у правильних місцях є не тільки потужним засобом боротьби зі зміною клімату, але і запобігає деградації ґрунтів, забрудненню та обмілінню рік, опустелюванню, сприяє збереженню біорізноманіття.

Захист лісів від протиправних посягань – одне із завдань правоохоронців. Органи прокуратури приділяють особливу увагу проблемам незаконної порубки лісу та тіньового обігу деревини. Протягом року до суду направлено близько 700 обвинувальних актів за цими фактами. Пред’явлено позовів на майже 800 млн грн щодо лісових об’єктів. Принципово реагується на бездіяльність органів державного нагляду, які зобов’язані виявляти такі факти, та слідчих, які повинні їх належним чином розслідувати.