Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
6 млн грн застави за клопотанням прокурора спрямують на потреби Збройних Сил України

За результатами розгляду клопотання прокурора 18 березня 2022 року судом винесено рішення про обрання обвинуваченому запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою, надання дозволу на його затримання з метою приводу до суду та звернення застави в сумі 6 млн грн у дохід держави. Таким чином ці кошти будуть перераховані на спеціальний рахунок на підтримку Збройних Сил України.

Прокурорами Офісу Генерального прокурора в суді підтримується публічне обвинувачення в кримінальному провадженні стосовно організатора злочинного угруповання та семи осіб, за обвинуваченням у створенні злочинної організації та участі у ній, а також у скоєнні низки кримінальних правопорушень у сфері обігу наркотичних засобів.

Під час досудового розслідування ухвалою суду стосовно організатора було обрано запобіжний захід - тримання під варто з альтернативою внесення 6 млн грн застави, яку він вніс.

На даний час встановлено, що обвинувачений порушив обов’язки визначені ухвалою та покинув територію України. За рішенням суду заставу в сумі 6 млн грн звернуто у дохід держави та буде перераховано на підтримку Збройних Сил України.