Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
6 тис дол США за переправлення ухилянтів за кордон – на Волині викрили факти сприяння втечі з України

За процесуального керівництва Володимирської окружної прокуратури Волинської області викрито та повідомлено про підозру громадянину у незаконному переправленні осіб через державний кордон України (ч. 3 ст. 332 КК України).

За даними слідства, житель Рівненщини забезпечував внесення до інформаційної системи «Шлях» відомостей про військовозобов’язаних як про водіїв фізичної особи-підприємця, що має ліцензію на міжнародні вантажні перевезення.

У такий спосіб підозрюваний уможливлював виїзд ухилянтів до країн Євросоюзу. За свої послуги він отримував грошову винагороду у 6 тис доларів США.

Чоловіка затримано поблизу митного поста «Устилуг» у порядку ст. 208 КПК України. Наразі вирішується питання про обрання йому запобіжного заходу.

Слідство встановлює спільників підозрюваного. 

Протиправну діяльність викрито спільно з працівниками Волинського управління Департаменту внутрішньої безпеки Нацполіції України та відділу внутрішньої і власної безпеки по Волинському прикордонному загону ГВ ВВБ «Захід» Держприкордонслужби України.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюють слідчі Володимирського відділу поліції ГУ Нацполіції у Волинській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.