Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
600 тис дол США за посаду голови Миколаївської ОДА – на шахрайстві викрито двох мешканців Києва (ФОТО)

За процесуального керівництва Миколаївської обласної прокуратури викрито двох мешканців м. Києва на вчиненні шахрайства (ч. 4 ст. 190 КК України).

За даними слідства, експрацівниця управління справами Апарату Верховної Ради України за попередньою змовою з головою правління благодійної організації - журналістом, який раніше був помічником-консультантом народного депутата України та неодноразово балотувався до Парламенту, за 600 тис дол США обіцяли мешканцю Миколаєва вплинути на посадових осіб Офісу Президента та Кабінету Міністрів України і вирішити питання про його призначення на посаду голови Миколаївської облдержадміністрації. 

Вони упродовж півроку проводили «співбесіди з кандидатом на посаду» у столиці та готували його для нібито подальшої зустрічі з посадовцями Офісу Президента та Кабінету Міністрів України.

Їх було затримано під час отримання частини обумовленої суми – 200 тис дол США у порядку ст. 208 КПК України. Наразі вирішується питання про повідомлення затриманим про підозру та обрання запобіжного заходу.

Заходи з викриття проводилися за процесуального керівництва обласної прокуратури оперативниками Управління стратегічних розслідувань у Миколаївській області спільно зі слідчими Миколаївського обласного управління поліції за силової підтримки спецпідрозділу «КОРД».

Розслідування триває. Проводяться необхідні слідчі дії, тривають обшуки.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.