Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
6000 доларів США за документи для виїзду з України – на Тернопільщині судитимуть працівницю міграційної служби

Прокурори Тернопільської обласної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт щодо спеціалістки відділу Управління ДМС в Тернопільській області за пособництво у зловживанні впливом (ч. 5 ст. 27 ч. 2 ст. 369-2 КК України).

Слідством встановлено, що працівниця міграційної служби пообіцяла місцевому жителю допомогу у видачі довідки військово-лікарської комісії про тимчасову непридатність до військової служби. Цей документ давав право на виїзд за кордон для лікування і реабілітації.

Обвинувачена отримала 6000 доларів США від ухилянта та одразу передала їх особі, яка мала вплив на видачу довідки лікарями. Слідство щодо цієї особи ще триває.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювали слідчі ТУ ДБР, розташованого у місті Львові, за оперативного супроводу Тернопільського управління ВБ ДВБ Нацполіції України.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.