Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
6000 доларів США за незаконний перетин кордону – викрито двох осіб

За процесуального керівництва Київської обласної прокуратури повідомлено про підозру двом особам за фактом незаконного переправлення осіб через державний кордон України (ч. 3 ст. 332 КК України).

За даними слідства, підозрювані організували схему незаконного переправлення чоловіків призовного віку через державний кордон України в умовах воєнного стану. Вони підшукали двох мешканців Київщини, які мали намір перетнути державний кордон поза пунктами пропуску і виїхати до країн ЄС. Забезпечили доставку військовозобов’язаних до прикордонної зони з Румунією. Там провели їм інструктаж та вказали напрямок руху до лінії розмежування держкордону. Вартість таких послуг становила 6 тис доларів США за двох.

Наразі вирішується питання щодо обрання підозрюваним запобіжного заходу, встановлюються інші особи, причетні до цього злочину.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється слідчим управлінням ГУ Нацполіції в Київській області, оперативний супровід – Департаментом захисту національної державності СБУ.