Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
7 500 доларів США за незаконний перетин кордону особами призовного віку - викрито мешканця Київщини

За процесуального керівництва Київської міської прокуратури та прокурорів Солом’янської окружної прокуратури міста Києва затримано та повідомлено про підозру мешканцю Київської області, який організував незаконне переправлення громадян України призовного віку поза межами офіційних пунктів пропуску та прикордонного контролю державного кордону України (ч. 3 ст. 332 КК України).

За даними слідства, чоловік організував незаконний перетин державного кордону України для громадян, яким заборонено виїзд за межі держави на період дії правового режиму воєнного стану. Свої послуги він оцінив у 7 500 доларів США з людини.

Підозрюваний збирався переправити через державний кордон України з Угорщиною чотирьох громадян. Зустрівшись із ними на території Закарпатської області в одному із місцевих готелів, він отримав завдаток у розмірі 150 тис гривень. Решту грошових коштів мав отримати після перетину державного кордону.

За результатами проведеного обшуку у його домоволодінні виявлено та вилучено незареєстровану саморобну вогнепальну зброю, а також набої до неї, яку направлено для проведення експертизи.

Наразі затриманому обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні  здійснюється слідчими Солом’янського УП ГУ Нацполіції у місті Києві за оперативного супроводу співробітників ДВКР СБУ.