Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
7 млн грн збитків потерпілим – судитимуть групу шахраїв-псевдоперевізників (ФОТО)

За процесуального керівництва Офісу Генерального прокурора до суду скеровано обвинувальний акт стосовно шести членів організованої злочинної групи за фактами шахрайства, підроблення документів та підробки або заміни ідентифікаційних номерів транспортних засобів (ч. 4 ст. 190; ч. 3 ст. 28, ч. 3,4 ст. 358; ч. 3 ст. 28, ст. 290 КК України).

Розслідуванням встановлено, що на території Київської, Рівненської, Харківської областей та міста Києва діяла організована група псевдоперевізників. Використовуючи підроблені документи, вони виступали «посередниками» між власниками товару та перевізниками, вводили в оману контрагентів та забирали вантаж, отримавши до нього доступ.

Правоохоронці викрили групу шахраїв у місті Києві при черговій спробі заволодіти холодильниками відомої світової марки, які за їх «посередництва» було доставлено на територію України з Республіки Польща.

Загалом, правоохоронцями задокументовано 10 фактів їхньої злочинної діяльності. Потерпілим завдано 7 мільйонів гривень збитків.

Досудове розслідування здійснювалося Головним слідчим управлінням Нацполіції України.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.