Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
7 тис дол США за каліцтво депутата селищної ради – попереджено замовне завдання тяжких тілесних ушкоджень на Одещині (ФОТО)

За процесуального керівництва Одеської обласної прокуратури викрито та затримано замовника замаху на заподіяння умисних тяжких тілесних ушкоджень, вчиненого на замовлення (ч. 2 ст. 15 ч. 2 ст. 121 КК України).

За даними слідства, голова селищної ради на Херсонщині, запропонував виконавцеві за винагороду у 7 тис дол США нанести тяжкі тілесні ушкодження депутату цієї ж ради та за сумісництвом керівнику фермерського господарства, з яким тривалий час перебував у неприязних стосунках.

Голова сільради розраховував, що внаслідок нанесених ушкоджень потерпілий не зможе ходити та пересуватиметься на інвалідному візку і замість господарських справ займатиметься здоров’ям.

Для виконання замовлення під час зустрічей у вересні та жовтні цього року він передав виконавцю частину оплати в сумі 500 дол США та 37 тис грн.

З метою захисту життя та здоров’я потерпілого правоохоронці зімітували обстановку нападу та побиття жертви.


Замовника викрили та затримали під час передачі другої частини винагороди – 2 500 дол США та 65 тис грн.

На даний час вирішуються питання щодо оголошення затриманому про підозру та обрання запобіжного заходу.

Операцію з викриття проведено прокурорами спільно зі слідчими Головного управління Нацполіції в Одеській області за оперативного супроводу співробітників Управління СБУ в Одеській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.