Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
7 тис доларів США за медичну документацію для ухилення від мобілізації – повідомлено про підозру жительці Хмельниччини

За процесуального керівництва Хмельницької обласної прокуратури повідомлено про підозру хмельничанці за фактом зловживання впливом (ч. 3 ст. 369-2 КК України).

За даними слідства, місцевий житель під час спілкування з підозрюваною висловив свої побоювання щодо можливої мобілізації до лав Збройних Сил України. Жінка переконала, що має можливість вплинути на посадових осіб медичних закладів області для отримання медичної документації про неможливість проходження військової служби. І для цього не потрібно буде фактично проходити лікування.

За свої «послуги» висунула вимогу про передачу їй 7 тис доларів США.

Чоловік погодився на пропозицію та повідомив про це правоохоронні органи.

Правоохоронці затримали підозрювану в порядку ст. 208 КПК України одразу після одержання зазначеної суми неправомірної вигоди. Кошти вилучили на місці події. 

Їй обрано запобіжний захід – цілодобовий домашній арешт.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснює слідче управління ГУНП в області, оперативний супровід – співробітники Управління стратегічних розслідувань в Хмельницькій області ДСР Нацполіції України.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.