Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
7000 доларів США за сприяння у перетині кордону – на Одещині викрито прикордонника

За процесуального керівництва прокурорів Cпеціалізованої прокуратури у сфері оборони Південного регіону повідомлено про підозру інспектору прикордонного загону ДПСУ за фактами незаконного переправлення осіб через державний кордон України та одержання неправомірної вигоди (ч. 3 ст. 332, ч. 3 ст. 368 КК України).

За даними слідства, за 7 тис доларів США сержант організував та сприяв військовозобов’язаному у незаконному перетині державного кордону. Він надав йому довідку військово-лікарської комісії та посвідчення військовозобов'язаного, що мало стати законною підставою для виїзду за кордон.

Правоохоронці затримали інспектора в порядку ст. 208 КПК України після одержання неправомірної вигоди.

Наразі готується клопотання до суду про обрання запобіжного заходу.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюють слідчі ТУ ДБР, розташованого у м. Миколаєві, за оперативного супроводу співробітників Управління СБУ в Одеській області і відділу внутрішньої та власної безпеки по прикордонному загону ГВ внутрішньої та власної безпеки «Південь» Державної прикордонної служби України.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.