Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
7000 євро за організацію незаконного перетину держкордону військовозобов’язаними – судитимуть організаторів схеми на Прикарпатті

За процесуального керівництва Івано-Франківської обласної прокуратури до суду скеровано обвинувальний акт стосовно двох чоловіків за фактом організації незаконного переправлення військовозобов’язаних через державний кордон та легалізації (відмивання) доходів, одержаного злочинним шляхом (ч. 3 ст. 332, ч.1 ст. 209 КК України).

Слідством встановлено, що керівник візової агенції за попередньою змовою з іншою особою налагодили схему незаконного переправлення військовозобов’язаних чоловіків через державний кордон України до країн Європейського Союзу. За 7000 євро вони вносили до бази даних «Шлях» неправдиві відомості про те, що чоловіки призовного віку є волонтерами. Це було підставою для безперешкодного перетину держкордону в пунктах пропуску. Кошти обвинувачені отримували на банківські картки в гривневому еквіваленті.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювали слідчі Головного управління Нацполіції в Івано-Франківській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.