Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
7500 євро за незаконне переправлення через держкордон – на Буковині судитимуть трьох жителів прикордоння

Прокурори Чернівецької окружної прокуратури передали до суду обвинувальний акт стосовно трьох громадян за фактом організації незаконного переправлення осіб через державний кордон України (ч. 3 ст. 332 КК України).

Слідством встановлено, що троє мешканців села Їжівці Чернівецького району налагодили схему збагачення від організації незаконного перетину держкордону.

За грошову винагороду у 7500 євро чоловіки організували для двох військовозобов’язаних переправлення до Румунії. Один з організаторів забезпечив їхній трансфер з Чернівців до прикордонного села у Чернівецькому районі, надалі двоє його спільників, які добре орієнтувались на місцевості, мали доправити громадян до лінії розмежування держкордону.

Організаторів та чоловіків призовного віку викрили правоохоронці у квітні 2023 року поблизу держкордону. При огляді транспортних засобів в яких перевозили військовозобов’язаних було виявлено неправомірні кошти у сумі 7500 євро, які особи одержали за свою «роботу».

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювали слідчі Чернівецького районного управління поліції за оперативного супроводу головного оперативно-розшукового відділу 31 прикордонного загону.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.