Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
8 000 доларів США за організацію незаконного переправлення через державний кордон – повідомлено про підозру мешканцю Львова

За процесуального керівництва Львівської обласної прокуратури повідомлено про підозру чоловіку. Йому інкримінують незаконне переправлення осіб через державний кордон України (ч. 3 ст. 332 КК України).

За даними слідства, підозрюваний під час дії воєнного стану сприяв у незаконному перетині осіб через державний кордон України до Республіки Польща.

Для цього він за грошову винагороду пообіцяв чоловіку призовного віку виготовити документи, які дають підстави виїзду за межі України. А саме підозрюваний мав надати пакет фіктивних медичних документів щодо наявності в нього захворювання. Вони мали стати підставою для зняття його з військового обліку. 

В подальшому це давало йому змогу безперешкодно виїхати за кордон.

Ціна такої послуги становила – 8 000 доларів США за пакет документів.

Слідчі дії тривають. Встановлюються усі причетні особи.

Досудове розслідування здійснюють слідчі СУ ГУ НП у Львівській області, за матеріалами Управляння СБУ у Львівській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.