Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
8800 євро за незаконне переправлення через держкордон – судитимуть організатора

Прокурори Чернівецької обласної прокуратури передали до суду обвинувальний акт стосовно жителя Чернівецького району за фактом незаконного переправлення осіб через держкордон (ч. 3 ст. 332 КК України).

Слідство встановило, що обвинувачений організував незаконну переправлення до Румунії для трьох військовозобов’язаних. Свої послуги оцінив у 8800 євро. 

Він особисто супроводжував «клієнтів» поза пунктами пропуску у напрямку державного кордону України. Під час супроводу зрозумів, що їх помітили сторонні особи, тому покинув військовозобов’язаних у лісі. 

Чоловіків виявили правоохоронці у прикордонному селі Купка Чернівецької області. 

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювали слідчі СУ ГУНП у Чернівецькій області за оперативного супроводу Управління СБУ у Чернівецькій області та Управління стратегічних розслідувань в Чернівецькій області ДСР НП України. 

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.