Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
800 грн за фіктивні довідки про негативний результат ПЛР-тесту на COVID-19 – засуджено жінку на Донеччині (ФОТО)

За публічного обвинувачення Краматорської окружної прокуратури засуджено місцеву мешканку за заволодіння чужим майном шляхом обману та зловживання довірою, набуття, використання та легалізацію майна, одержаного злочинним шляхом, а також підроблення офіційних документів, вчинених повторно (ч. 1, 2 ст. 190, ч. 1 ст. 209, ч. 1, 3 ст. 358 КК України). Її засуджено до 3 років позбавлення волі з випробувальним строком на 1 рік, з позбавленням права займатись підприємницькою діяльністю у сфері медицини з наданням послуг, пов’язаних із COVID-19, строком на 1 рік.

У суді доведено, що у лютому 2021 року жителька м. Краматорська, видаючи себе за працівника одного з місцевих клініко-діагностичних центрів, організувала бізнес з видачі громадянам завідомо неправдивих довідок щодо результатів ПЛР-тестування на COVID-19.       

Жінка відбирала біологічні зразки у пацієнтів, але не передавала до діагностичного центру. Вона виготовляла довідки на ім’я замовників із негативними результатами фіктивного тестування.

Вартість одного підробленого документа складала 800 грн. Отримані кошти жінка витрачала на придбання майна для подальшого здійснення протиправної діяльності.

 

За матеріалами Донецької обласної прокуратури