Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
8000 доларів США за незаконний перетин кордону – на Львівщині викрито двох організаторів схеми

За процесуального керівництва Львівської обласної прокуратури викрито та повідомлено про підозру двом мешканцям Львівської та Волинської областей в організації незаконного переправлення військовозобов’язаних через державний кордон, за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 332 КК України).

За даними слідства, підозрювані налагодили схему протиправного перетину кордону особами, що підлягали призову на військову службу. За грошову винагороду – 8000 доларів США вони гарантували військовозобов’язаному, що переправлять його через держкордон. В ході здійснення паспортного контролю службовці прикордонної служби не вносили відповідні відомості до інформаційної бази про перетин кордону, що надавало можливість чоловіку безперешкодно виїхати за межі країни.

Підозрюваним обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Вживаються заходити для встановлення інших співучасників злочину.

Досудове розслідування триває. Викриття проведено прокурорами спільно зі слідчими СУ ГУ НП у Львівській області, за оперативного супроводу УСР у Львівській області ДСР НП України.