Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
8000 доларів США за оформлення групи інвалідності для уникнення мобілізації – на хабарі викрито медика одного з інститутів НАНУ

За процесуального керівництва Суворовської окружної прокуратури м. Одеси завідувачці консультативного поліклінічного відділення одного з інститутів Національної академії наук України повідомлено про підозру у вимаганні та одержанні неправомірної вигоди (ч. 3 ст. 368 КК України). 

За даними слідства, медикиня обіцяла військовозобов’язаному за винагороду оформити виписку про стан здоров’я і подальшу подачу та узгодження в МСЕК інвалідності другої групи. Це дозволило б чоловіку отримати відстрочку від мобілізації та безперешкодно виїхати за кордон.

Правоохоронці затримали лікарку у службовому кабінеті після передачі їй 8000 доларів США. При цьому ще 200 доларів США вона одержала напередодні у якості авансу.

Наразі вирішуються питання щодо обрання запобіжного заходу медпрацівниці та відсторонення від займаної посади.

Досудове розслідування здійснює ВП №3 ОРУП №1 ГУНП в Одеській області, оперативний супровід – УСР в Одеській області ДСР НП України.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.