Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
8000 доларів США за переправлення військовозобов’язаних до країн ЄС – у Львові затримано організаторку схеми

За процесуального керівництва Червоноградської окружної прокуратури викрито жительку Львівщини за фактом організації незаконного переправлення військовозобов’язаних через державний кордон України (ч. 3 ст. 332 КК України).

За даними слідства, жінка налагодила схему нелегального перетину кордону особами, що підлягають мобілізації. За 8000 доларів США вона пообіцяла переправити військовозобов’язаного через державний кордон на підставі завідомо підробленого офіційного документу, що дає право виїхати з України в умовах воєнного стану – фіктивної довідки про встановлення групи інвалідності.

Правоохоронці затримали жінку під час отримання першої частини коштів у розмірі 1000 доларів США. Наразі вирішується питання щодо повідомлення їй про підозру та обрання запобіжного заходу.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюють слідчі ВП №2 Червоноградського РВП ГУ НП у Львівській області за оперативного супроводу працівників Управління міграційної поліції ГУ НП у Львівській області спільно з працівниками 7 прикордонного загону Державної прикордонної служби.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.