Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
8000 євро за сприяння в отриманні паспорту Ізраїля – підозрюється прикордонниця із Закарпаття (ФОТО)

За процесуального керівництва Закарпатської спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері Західного регіону викрито військовослужбовця одного з відділів прикордонної служби Чопського прикордонного загону на отриманні неправомірної вигоди (ч. 3 ст. 369-2 КК України).

За даними слідства, прикордонниця отримала 8000 євро за сприяння в отриманні паспорту Ізраїльської Республіки в обхід встановлених правил та з підробленням первинних документів. За неправомірну вигоду, використовуючи зв’язки у дипломатичних установах, вона обіцяла швидке отримання іноземного громадянства, сприяння у перевірці паспорта через відомчі бази даних та безперешкодний перетин кордону.


Її було затримано при отриманні останньої частини коштів – 3000 євро та передачі іноземного паспорту. Вирішується питання про повідомлення затриманій про підозру та обрання запобіжного заходу.

Також у ході проведених обшуків за місцем її проживання виявлено та вилучено паспорти громадянина Угорської Республіки та Азербайджанської Республіки на третю особу.

Слідчі дії тривають.

Заходи з викриття проводилися прокурорами спільно зі слідчими територіального управління ДБР, розташованого у м. Львові, за матеріалами та спільно з відділом внутрішньої та власної безпеки по Мукачівському прикордонному загону, ГВВВБ «Захід» Державної прикордонної служби України та Департаментом військової контррозвідки СБУ.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.