Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
9 років ув’язнення киянину за ДТП із загибеллю військового на блокпосту Хмельниччини – Верховний Суд підтримав позицію прокуратури

Прокурори Офісу Генерального прокурора відстояли у Верховному Суді вирок мешканцю столиці за порушення правил безпеки дорожнього руху особою, яка керує транспортним засобом у стані алкогольного сп’яніння (ч. 3 ст. 286-1 КК України).

Засудженому призначено покарання – 9 років позбавлення волі з позбавленням права упродовж аналогічного терміну керувати транспортними засобами.

Прокурори у судах всіх інстанцій довели, що у квітні 2022 року чоловік, рухаючись за кермом вантажівки DAF нетверезому стані, зіткнувся з бетонною огорожею блокпосту поблизу с. Давидківці Хмельницької області.

Засуджений наїхав на військовослужбовця і двох добровольців добровольчого формування Хмельницької міської тергромади №1 «Авангард». Потерпілі знаходилися за огорожею.

Внаслідок аварії військовий загинув на місці, двоє інших потерпілих отримали тілесні ушкодження середньої тяжкості.

Верховний Суд погодився з твердженням прокурора, що призначене покарання є справедливим заходом примусу не лише для виправлення засудженого, а і для попередження таких правопорушень іншими особами.

Наразі засуджений відбуває призначене судом покарання.