Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
9 тис доларів США за «білий квиток» для виїзду за кордон - викрито службовця

За процесуального керівництва Святошинської окружної прокуратури м. Києва викрито та повідомлено про підозру мешканцю Київщини за фактом незаконного переправлення осіб через державний кордон України (ч. 3 ст. 332 КК України).

За даними слідства, підозрюваний організував незаконну схему переправлення громадян України призовного віку через кордон.

Через знайомих він пропонував чоловікам, яким заборонено виїзд за межі держави на період дії воєнного стану, організувати безперешкодний перетин кордону на підставі так званого «білого квитка» - довідки про нібито непридатність для військової служби.

Свої послуги він оцінив у 9 тис доларів США з людини.

У ході контролю за вчиненням злочину організатора схеми затримали під час передачі «клієнту» документа про нібито непридатність до військової служби.

Під час затримання встановлено, що підозрюваний є чинним службовцем правоохоронного органу.

Наразі вирішується питання про обрання йому запобіжного заходу.

Після проведення першочергових слідчих дій буде прийнято рішення щодо підслідності вказаного кримінального провадження.

Викриття злочинної діяльності здійснювалося слідчими Святошинського УП ГУ НП у м. Києві за оперативного супроводу співробітників 1 управління ДВКР СБУ України та УКР ГУ Нацполіції в м. Києві.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.