Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Адвокату з Буковини повідомлено про підозру у визнанні правомірною збройну агресію проти України

Керівник Чернівецької обласної прокуратури повідомив про підозру адвокату у виправдовуванні, визнанні правомірною збройної агресії Російської Федерації проти України та глорифікації російських військових (ч. 2, ч. 3 ст. 436-2 КК України).

За даними слідства, підозрюваний підтримував агресивну політику РФ та звинувачував українську владу в розв’язуванні та ескалації конфлікту. Чоловік активно коментував дописи громадян РФ на сторінці спільноти у забороненій російській соціальній мережі, де звинувачував українську владу у «нацизмі та розправі над російськомовним населенням». Також він оприлюднював відеозаписи з українцями, які займають активну проукраїнську позицію, та залишав під цими відео негативні коментарі.

Відповідно до висновку судово-лінгвістичної експертизи, у висловлюваннях адвоката наявні ознаки виправдовування та визнання правомірною збройну агресію Росії проти України та не визнання територіальної цілісності України.

Наразі вирішується питання про обрання йому запобіжного заходу.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюють слідчі Управління СБУ в Чернівецькій області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.