Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Амфетамін у парфумах та дитячих іграшках – викрито групу осіб

За процесуального керівництва Печерської окружної прокуратури міста Києва викрито та повідомлено про підозру п’ятьом учасникам групи, які займалися незаконним збутом амфетаміну та канабісу в особливо великих розмірах (ч. 2, 3 ст. 307, ч. 3 ст. 309 КК України).

За даними слідства, мешканець міста Одеса організував незаконну схему збуту амфетаміну та канабісу на території столичного регіону. Він залучив до злочинної діяльності мешканців Києва та Київської області. Продаж  наркотичних та психотропних речовин на території столиці здійснювався  через «кур’єрів» та операторів поштового зв’язку шляхом приховування наркотичних засобів у парфумах або у дитячих іграшках. Також використовувався метод «закладок» з подальшим відправленням клієнтам координат.

Окрім того ця група осіб організувала на території Київської області нарколаболаторії з виробництва амфетаміну та вирощування канабісу у великих обсягах.

За місцем їх проживання та розташування лабораторій проведено 19 санкціонованих обшуків. Вилучено близько 200 гр амфетаміну, зіп-пакети з канабісом загальною вагою близько 0,5 кг, устаткування для виготовлення наркотиків, наркотичні засоби на стадії виготовлення, прекурсори, шприци з порошкоподібною речовиною, мобільні телефони, комп’ютерну техніку.

Наразі вирішується питання щодо обрання підозрюваним запобіжних заходів у вигляді тримання під вартою.

Викрито злочин прокурорами спільно зі слідчими Печерського Управління поліції ГУ Нацполіції у м. Києві за участі працівників ГУ СБУ у м. Києві та Київській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

За матеріалами Київської міської прокуратури