Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Андрій Костін: Канада ініціює створення Коаліції держав, які працюватимуть над безпечним поверненням українських дітей, незаконно депортованих росією

Перебуваючи із робочою поїздкою в Оттаві, Генеральний прокурор Андрій Костін провів зустріч з Міністром закордонних справ Канади Мелані Жолі.

Андрій Костін подякував за ініціативу Канади щодо створення Коаліції держав, які працюватимуть над безпечним поверненням українських дітей, незаконно депортованих росією. Також виразив сподівання на подальше посилення співпраці в рамках Групи з реалізації 4-го пункту української Формули миру, співголовою якої є Канада.

Генпрокурор наголосив, що своїм лідерством у створенні цих комплексних механізмів Канада робить величезний внесок у боротьбу України за справедливість.

"Переконаний, що ці спільні зусилля допоможуть повернути наших людей на Батьківщину, створити запобіжники від повторення подібних злочинів у майбутньому та зміцнити архітектуру глобальної безпеки", зауважив Андрій Костін.

Також Генпрокурор подякував за життєво важливу політичну, військову, фінансову та гуманітарну допомогу, яку надає Канада.

Він зазначив, що Канада є вірним союзником України. З 2014 року вона незмінно підтримує український народ в боротьбі за незалежність та державний суверенітет.