Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Андрій Костін: Корупційні злочини під час війни можна прирівняти до мародерства

Про це заявив Генеральний прокурор Андрій Костін під час зустрічі з Надзвичайним та Повноважним Послом США в Україні Бріджит Брінк, Генеральним інспектором Міністерства оборони США Робертом Сторчем, Генеральним інспектором Державного департаменту США Діаною Шоу, Генеральним інспектором Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) Ніколь Ангареллою.

Окрім питання відновлення справедливості та притягнення до відповідальності за міжнародні злочини, вчинені під час війни в Україні, учасники зустрічі обговорили і боротьбу з корупцією.

«Ми раді вітати делегації міжнародних партнерів в Україні, адже наша робота прозора, ми відкриті до порад та успішного досвіду, який дозволить підвищити ефективність. Я переконаний, що спільними зусиллями ми зможемо забезпечити відновлення справедливості, адже це одна з ключових вимог українського народу», - наголосив Генпрокурор.

«Війна не є виправданням для сповільнення зусиль у подоланні корупції на всіх рівнях. Корупційні злочини під час війни можна прирівняти до мародерства. Тому боротьба з корупцією та запобігання таким злочинам - пріоритет у роботі прокурорів та всіх правоохоронних органів», – заявив Андрій Костін.

Він підкреслив, що в органах прокуратури вже йде активна боротьба з корупційними проявами та додав, що за останні 5 місяців п’ятеро прокурорів були викриті на корупційних злочинах.