Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Андрій Костін: Лише світовий порядок, заснований на правилах, є достатньо надійною основою для подолання сучасних глобальних викликів

Про це заявив Генеральний прокурор Андрій Костін під час виступу на заході високого рівня «Формування майбутнього: Перезавантаження мультилатералізму» на полях Генасамблеї ООН.

Він подякував Керрі Кеннеді та Еці Ткешелашвілі за можливість ще раз акцентувати увагу на необхідності відновлення справедливості як передумови миру та стабільності у світі.

Генпрокурор розповів про ключові елементи мережі всеосяжної відповідальності, яку Україна прагне побудувати.

Серед них: розслідування воєнних злочинів рф у межах української системи правосуддя; робота Спільної слідчої групи (JIT); співпраця з МКС; національні розслідування, ініційовані понад 20 країнами; конфіскація активів, пов'язаних з фінансуванням російської агресії; та створення механізму компенсацій за заподіяну шкоду.

"Однак усі ці зусилля були б неповними без наріжного каменю цієї системи – відповідальності найвищого керівництва росії за злочин агресії проти України", – зауважив Андрій Костін.

"Я щиро сподіваюся, що жодній іншій країні не доведеться пережити те, що сьогодні переживає Україна, – біль і страждання, спричинені понад сотнею тисяч воєнних злочинів. Але єдиний спосіб убезпечити світ від цього – зупинити агресора та забезпечити справедливе покарання за всі його злочини", – наголосив він.